Вінничанка 37-річна Оксана Загоруйко консервує овочі із квасолею. Відкриває банки, коли треба пригостити неочікуваних гостей.
— Спочатку відварюю сім склянок білої квасолі. Отдєльно 30 хвилин тушу в півлітрі олії нарізані 2 кілограми моркви, по кілограму цибулі та солодкого перцю. Туди ж додаю перекручені на м'ясорубці 2 кіло помідор, три столові ложки солі, вісім — сахару, стограмову чарку оцту. Тушкую все хвилин 15. Потім додаю готову квасолю і тримаю на малому вогні ще 20 хвилин. Слідкую, щоб не підгоріло.
Готовий салат Загоруйко гарячим розкладає у стерильні банки і консервує. Має 12 літрових.
Майя Головатюк, 41 рік, із селища Теплик готує з квасолі котлети. Відварену перемелює в блендері. Додає 50 г білого батона, чверть стакана молока і два яйця.
— Усе добре вимішую і формую котлети. Краще робити їх плоскими, як шніцелі. Обвалюю в паніровочних сухарях і жарю на олії. Подаю гарячими, з часниковою підливою.
Робить також оладки з двох склянок вареної квасолі, двох яєць, двох столових ложок борошна, чотирьох — цукру, 20 г дріжджів. Розмішує і дає тісту підійти. Випікає на сковорідці. Подає зі сметаною.
Коментарі