На ринках Києва недавно почали продавати новий вид баклажанів — геліус.
За формою цей овоч нагадує патисон, а має колір баклажана. Звичайні синенькі на базарі коштують 2–3 грн, а геліус — 8–10 грн за кілограм. Продавці кажуть, геліус мало завозять в Україну, бо покупці його ще не знають. Новий овоч продають тільки на Бессарабському та Деміївському ринках. Та й то не щодня. Розповідають, що в Криму його вирощують тільки рік.
— Я раніше читала про цей овоч у книгах та журналах, — каже продавець Деміївського ринку Марина Остапчук, 43 роки. — Побачила, що геліус продають на сусідньому прилавку. Вирішила спробувати — зробила битки. Порізала шматочками, обкачала в борошні й збитих яйцях та посмажила на олії. Вийшло дуже смачно — наче справжнє м"ясо. З геліуса можна робити котлети, тушити і смажити.
Коментарі