четвер, 03 грудня 2009 19:07

Наталя Валевська до борщу пече пампухи

Автор: фото: Анна УСІК
  Співачка Наталія Валевська готує пампушки до борщу — улюбленої страви її чоловіка Володимира
Співачка Наталія Валевська готує пампушки до борщу — улюбленої страви її чоловіка Володимира

Із 28-річною співачкою Наталею Валевською зустрічаємося на кухні у її однокімнатній квартирі у Солом"янському районі Києва. Білий холодильник обліплений кольоровими магнітиками.

На плиті у каструлі стигне зварений вранці червоний борщ. Це улюблена страва чоловіка Наталі Володимира.

— До борщу печу йому пампушки. Зараз спробуємо, — закочує рукава вище ліктів. Розводить у 300 г теплого молока 100 г дріжджів. Додає ложку цукру й залишає у теплому місці для бродіння. Тим часом розтирає 80 г вершкового масла з ложкою цукру, збиває сім жовтків, дає півчайної ложки солі. Змішує з розчиненими дріжджами, просіює 700 г борошна. Накриває тісто рушником. Розповідає, що не любить свинини.

— У ній багато жиру й холестерину. Свекор із Хмельницького балує мене м"ясними стравами, коли приїжджаю до нього. Він часто ходить на полювання, запікає кіз, диких голубів. Готує смачний борщ із квасолею.

Коли тісто підростає, перемішує його й залишає ще на 10 хв.

— Нехай ще трохи підійде. Вміння готувати мені передалося генетично. Прабабця була у пана кухаркою. Готувала на усі свята і весілля. Я навчилася варити у 10 років. Приходила зі школи, робила уроки й бралася до вечері. Готувала батькам ячмінні, круп"яні супи, пекла пиріжки й торти.

Минулого тижня Валевська купила пароварку.

— Усе набагато швидше готується. Вчора їли з неї форель. Не давала ніякого жиру, риба зварилася у власному соку. Коли пізно повертаюся з концертів, стіл накриває чоловік.

Підійшло тісто. Частину його Наталя викладає на посипану борошном дошку. Викачує корж завтовшки 1 см. Склянкою витискає пампушки. Кладе їх у глибоку сковороду з розігрітою олією.

Олія не має дуже кипіти

— Олія не має дуже кипіти. Бо пампушки можуть швидко присмажитися зверху, а серединка лишиться сирою.

Посипає їх тертим часником й дрібно нарізаною петрушкою. Розповідає, як торік у пекінському ресторані замовила ковбасу і соєві креветки.

— Їх готують для китайських монахів, які дотримуються суворого посту. На вигляд нагадували м"ясо. А у Польщі їла свинячу ніжку й суп флячки. Така смакота. У Чехії пробувала сардельки, а в Іспанії пасту, подібну до італійської.

Каже, смачно виходять смажені на оливковій олії морепродукти. Спершу їх відварює, потім смажить 10 хв.

— Довше не можна, бо стануть гумовими. За 5 хвилин до готовності додаю подрібнений часник і 100 грамів вершкового масла або сметани. Вона дієтичніша. Люблю вареники з картоплею й капустою. Варю їх нечасто, як і все мучне. Недавно в ресторані Михайла Поплавського вперше попробувала вареники з телятиною. Але найбільше люблю голубці. Як на якомусь святі їх подають, ставлю тарілку перед собою, кажу: "Вибачте, але стриматись не можу". І доки не з"їм усі, не вступлюся.

12 грудня Наталя виступатиме на "Різдвяних зустрічах Алли Пугачової" у Києві.


Зараз ви читаєте новину «Наталя Валевська до борщу пече пампухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути