понеділок, 22 червня 2020 00:46

Настоянка із суниць нагадує шампанське

— Сунична настоянка пахне, як шампанське Фраґоліно. Має ніжний ягідний аромат, — розповідає 42-річна Марина Клачнюк із села Фурси Білоцерківського району Київської області.

— Розминаю 700 грамів суниці. Додаю 500 мілілітрів води і 700 — горілки. Доводжу до кипіння і тримаю на слабкому вогні 5–7 хвилин. Охолоджую. Наливаю сироп у трилітрову банку. Закриваю кришкою і настоюю чотири дні у теплому місці. Додаю 800 грамів цукру і струшую напій. Можна змінити послідовність — спочатку дати цукор, а потім горілку. Головне — не бовтати все разом.

Фільтрую напій крізь два шари марлі. Розливаю по пляшках і ставлю на три дні у прохолодне місце.

Зараз ви читаєте новину «Настоянка із суниць нагадує шампанське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути