понеділок, 23 березня 2020 05:50

Настоянка дозріває три тижні

— У міжсезоння з ягодами туго, а випити солоденького хочеться. Тому роблю настоянку з чорносливу, — розповідає киянка Єлизавета Фрундіна, 44 роки.

– 200 грамів різаного копченого чорносливу заливаю літром горілки. Щоби легше подрібнити сухофрукти, їх можна спочатку залити окропом. Дехто чорнослив перекручує на м'ясорубці — але напій буде мутний.

Сиплю 100 грамів цукру або додаю рідкого меду. Ароматизую чайною ложкою ваніліну. Перемішую і щільно закриваю кришкою. Ставлю на дозрівання у темне місце на три тижні.

Збовтую через день. У скляну пляшку через лійку з марлею ціджу готовий напій. На цьому етапі пробую на смак. Кому хочеться кислинки, може додати зо 3 столові ложки лимонного соку. Це не зіпсує настоянки.

Зараз ви читаєте новину «Настоянка дозріває три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути