— У міжсезоння з ягодами туго, а випити солоденького хочеться. Тому роблю настоянку з чорносливу, — розповідає киянка Єлизавета Фрундіна, 44 роки.
– 200 грамів різаного копченого чорносливу заливаю літром горілки. Щоби легше подрібнити сухофрукти, їх можна спочатку залити окропом. Дехто чорнослив перекручує на м'ясорубці — але напій буде мутний.
Сиплю 100 грамів цукру або додаю рідкого меду. Ароматизую чайною ложкою ваніліну. Перемішую і щільно закриваю кришкою. Ставлю на дозрівання у темне місце на три тижні.
Збовтую через день. У скляну пляшку через лійку з марлею ціджу готовий напій. На цьому етапі пробую на смак. Кому хочеться кислинки, може додати зо 3 столові ложки лимонного соку. Це не зіпсує настоянки.
×
Коментарі