— Сунична настоянка пахне, як шампанське Фраґоліно. Має ніжний ягідний аромат, — розповідає 42-річна Марина Клачнюк із села Фурси Білоцерківського району Київської області.
— Розминаю 700 грамів суниці. Додаю 500 мілілітрів води і 700 — горілки. Доводжу до кипіння і тримаю на слабкому вогні 5–7 хвилин. Охолоджую. Наливаю сироп у трилітрову банку. Закриваю кришкою і настоюю чотири дні у теплому місці. Додаю 800 грамів цукру і струшую напій. Можна змінити послідовність — спочатку дати цукор, а потім горілку. Головне — не бовтати все разом.
Фільтрую напій крізь два шари марлі. Розливаю по пляшках і ставлю на три дні у прохолодне місце.
×
Коментарі