— Мій хлопець Андрій торік їздив до Перу, навчився там готувати екзотичні страви, — говорить киянка Ганна Онищенко, 21 рік.
Андрій працює кухарем, цікавився рецептами того, що замовляв у ресторанах.
— Показував фотографії національних страв індіанців Перу. Вони їдять смажених морських свинок і п'ють чічу-мораду. Це найсмачніший напій, який я куштувала.
У каструлю з 2 л води кладуть два початки фіолетової кукурудзи. Доводять до кипіння. Тим часом ріжуть на дрібні шматки одну айву та шкірку ананаса. М'якоть із нього зазвичай з'їдають — для напою вона не потрібна. Фрукти з двома паличками кориці та трьома зірочками гвоздики варять із кукурудзою. За годину зерна мають прокручуватися.
— Це означає, що кукурудза готова. Навар виходить темно-фіолетовим. Напій відціджують і охолоджують. Андрій розбавляє його наполовину горілкою, бо звик до міцних напоїв. Наливає у склянку і вичавлює пів зеленого лимона. Перуанці п'ють чічу-мораду без алкоголю. Вона добре охолоджує у спеку.
Коментарі