пʼятниця, 03 червня 2011 04:30

Напій варять з ананаса й кукурудзи

— Мій хлопець Андрій торік їздив до Перу, навчився там готувати екзотичні страви, — говорить киянка Ганна Онищенко, 21 рік.

Андрій працює кухарем, цікавився рецептами того, що замовляв у ресторанах.

— Показував фотографії національних страв індіанців Перу. Вони їдять смажених морських свинок і п'ють чічу-мораду. Це найсмачніший напій, який я куштувала.

У каструлю з 2 л води кладуть два початки фіолетової кукурудзи. Доводять до кипіння. Тим часом ріжуть на дрібні шматки одну айву та шкірку ананаса. М'якоть із нього зазвичай з'їдають — для напою вона не потрібна. Фрукти з двома паличками кориці та трьома зірочками гвоздики варять із кукурудзою. За годину зерна мають прокручуватися.

— Це означає, що кукурудза готова. Навар виходить темно-фіолетовим. Напій відціджують і охолоджують. Андрій розбавляє його наполовину горілкою, бо звик до міцних напоїв. Наливає у склянку і вичавлює пів зеленого лимона. Перуанці п'ють чічу-мораду без алкоголю. Вона добре охолоджує у спеку.

Зараз ви читаєте новину «Напій варять з ананаса й кукурудзи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути