— Доки немає свіжих ягід, наливку роблю із сушених. Найбільше люблю з кураги, — розповідає Майя Ніколайчук, 49 років, із Попільні Житомирської області. — Для аромату кидаю корицю. Тільки палички, а не мелену. Кому замало пряного присмаку, можна кинути два пуп'янки гвоздики.
Ріже 200 г кураги. Додає 200 г родзинок та 1 ст. л. перетинок волоського горіха. Кладе все в банку і додає 2 палички кориці.
— У рецепті немає точної мірки підсолоджувача. Сиплю півсклянки цукру або рідкого меду.
Заливає продукти 1 л горілки і ставить у тепле темне місце на два тижні. Після настоювання рідину зливає, фрукти віджимає через марлю. Напій подає у скляній пляшці.
Коментарі