понеділок, 18 лютого 2019 00:06

Начинку для фитира роблять із заварного крему

Автор: WWW.PORADNYK.COM.UA
  Єгипетський пиріг запікають 30 хвилин. Готовий посипають цукровою пудрою
Єгипетський пиріг запікають 30 хвилин. Готовий посипають цукровою пудрою

— Мої домочадці обожнюють усілякі смаколики. Серед фаворитів у них єгипетський десерт-фитир. Готується легко. Виходить ніжним і повітряним. Якщо їсти теплим, просто тане в роті, — розповідає 31-річна Наталія Засядько з Миколаєва.

Для приготування тіста бере 350 мл молока, яйце, 0,5 кг борошна, 200 г вершкового масла, 1 ч. л. сухих дріжджів і дрібку солі.

— У холодне молоко кладу дріжджі й сіль. Вливаю попередньо збите яйце. Усе ретельно збиваю вінчиком. Порціями додаю просіяне борошно й вимішую тісто. Має вийти крутим. Таким, щоб потім можна було розкачати.

Тісто ділить на дві рівні частини. Одну максимально тонко розкачує качалкою. Змащує поверхню маслом кімнатної температури. Для цього використовує лопатку або ложку. Далі скручує тісто в трубочку.

— Трубочку завертаю у формі равлика й замотую у харчову плівку. Кладу в холодильник на 2–3 години. Усе те ж саме роблю з іншою частиною тіста. Доки тісто в холодильнику, готую заварний крем.

Для приготування крему бере 450 мл молока, 3 ст. л. крохмалю, яйце, склянку цукру й 1 пакетик ванільного.

— У півсклянки молока додаю крохмаль і яйце. Ретельно збиваю. Всипаю цукор. Доливаю решту молока й перемішую, щоб було однорідне. Ставлю на маленький вогонь. Постійно помішуючи, доводжу до загущення.

Не розкручуючи тіста, тонко розкачує першу частину. Товщина має вийти близько 3–4 мм. Перекладає його на деко, застелене незмащеним пергаментним папером. Робить невисокі бортики.

— Викладаю на тісто охолоджений крем. Далі розкачую другу частину й покриваю нею першу. Защипую пальцями краї. Зверху змащую збитим яйцем і проштрикую в декількох місцях виделкою.

Ставить у розігріту до 180 градусів духовку. Випікає за такої температури протягом 30 хв. Готовий фитир посипає цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Начинку для фитира роблять із заварного крему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути