Сьогодні на виставці "Весь світ харчування України" у виставковому центрі на Броварському просп. безкоштовно пригощають кавою, вином і сиром.
— Скуштуйте наших пельменів, — запрошує дівчина в українському вбранні біля стенду підприємства з виробництва напівфабрикатів "Полісся" з Броварів Київської обл.
Тут же їх варять, смажать котлети. Сирзавод із міста Шостки Сумської обл. представив понад 20 сортів сиру. Новинка — сорт "Рицар".
— Він зі смаком топленого молока, дуже ніжний, — представниця заводу Євгенія Іванова, 21 рік, подає тарілку з кубиками сиру.
Турецький чай "Пленте Ті" фасують у прозорі пакетики-пірамідки, які виготовляють із маїсового крохмалю.
— Скуштуйте, у нас є вісім видів сумішей зеленого й чорного чаю з пелюстками квітів, трав і шматочками фруктів, — промовляє гарною російською Саді Дінч, 33 роки. — У супермаркетах Києва продаватимуть пачки по 18–20 гривень. У кожній буде по 15 пірамідок.
До чаю подають лукум. Поряд дегустують червону й чорну ікру. Любителі пива скупчуються біля сушеної риби та горішків. Двометрову палку вареної ковбаси нарізають на стенді компанії "Італімпорт" довгим ножем. На вигляд — звичайна, варена. Але вона начинена фісташками та спеціями.
— Вага однієї палки ковбаси "Мортаделла" — від півкіло до 2 центнерів. В Україні її продають у невеликій упаковці, — каже гендиректор компанії Тетяна Горбунова.
У касі виставкового центру квиток на виставку-дегустацію коштує 10 грн. З рук, дорогою від станції метро Лівобережна, його можна купити за 3–5 грн.
Коментарі