Домогосподарка 30-річна Вікторія Косенко з Вінниці готує рідним леопардовий торт.
— Коли знайшла в журналі рецепт, здався складним. Але спробувала — все легко. Смак неймовірний, а вигляд дуже святковий, — каже.
Збиває в блендері 1,5 пачки вершкового масла кімнатної температури та склянку цукрової пудри. По одному додає троє яєць. Коли маса стає кремоподібною, потроху додає півтори склянки борошна та 1 ч. л. порошку для випічки. Ллє півсклянки теплого молока.
— Щоб тісто було однорідне й не мало грудочок, весь час замішую, не вимикаючи блендер. Розділяю на три частини. Одну з них — ще на три. З них залишаю одну незафарбованою. В другу додаю чайну ложку какао, в третю — оранжеву харчову фарбу. Ці три частинки виливаю в кондитерські шприци.
Форму для тортів із розсувними стінками змащує вершковим маслом. На товщину пальця виливає третину тіста.
— Далі — найцікавіше. Діти люблять малювати зі мною крапочки тортику-леопарду. Шоколадним тістом малюємо спіральку. Поверх неї — оранжевим і знову шоколадним. Щілини заповнюємо білим тістом зі шприца. Так у духовці розігрітій до 180 градусів 20 хвилин випікаю три коржі. Тим часом готую масляний крем на паровій бані. Тоді він густий і не розтікається. Окремо розтоплюю дві пачки масла з цукровою пудрою та ванільним цукром. За рецептом потрібно півтори склянки пудри, але можна й менше. На іншій паровій бані розтоплюю дві плитки шоколаду. Перш ніж змішати все, відділяю трохи масла й шоколаду, аби прикрасити торт зверху.
Коли коржі та крем схололи, господиня змащує торт. Малює цятки, як у леопарда — білий крем обводить коричневими кружальцями із шоколаду. Залишає на 3–4 год. у прохолодному місці.
Коментарі