понеділок, 18 січня 2021 05:05

М'ясні кульки тушкують у журавлинному соусі

— М'ясні кульки — альтернатива котлетам. Нагадують тефтелі, але смак інший. Страву подаю із журавлинним соусом, — каже 59-річна Віра Мірка з райцентру Яворів Львівської області.

— 100 грамів панірувальних сухарів заливаю половиною склянки молока. Залишаю на 10 хвилин для набухання. Змішую подрібнену цибулину, 500 грамів яловичого фаршу, яйце та панірувальні сухарі. Солю й перчу. Формую кульки. Обсмажую на 50 грамах розігрітого масла.

Для соусу змішую склянку яловичого бульйону зі столовою ложкою борошна. У каструлі з товстим дном доводжу до кипіння. Додаю 20 грамів масла і 50 грамів журавлини. Солю, перчу. Готую на середньому вогні 5–7 хвилин. У соус кладу м'ясні кульки, під кришкою тушкую ще стільки часу. До столу подаю гарячими.

— Цей рецепт — одна зі спроб знайти альтернативу ковбасі та м'ясним стравам, — розповідає 33-річний Олександр Гайналь зі Львова.

— У кілограм курячого фаршу додаю дві подрібнені цибулини, три розчавлені зубці часнику, чотири столові ложки манки, 150 мілілітрів молока та яйце. Солю, перчу. Можна всипати трохи суміші прованських трав. Фарш викладаю у форму для випікання хліба, встелену пергаментом. Запікаю до скоринки майже 40 хвилин за температури 220 градусів. Виймаю, охолоджую. Можна подавати як окрему страву разом із гранатовим соусом, або класти на хліб замість ковбаси.

Для гранатового соусу беру кілограм спілих плодів. Зернята подрібнюю у блендері до появи кісточок. Проціджую крізь сито з марлею. Виходить близько 300 мілілітрів соку. На невеликому вогні уварюю його 40 хвилин. Додаю третину чайної ложки солі, половину — цукру, на кінчику ножа чорного та червоного перців, кориці та коріандру. Проварюю ще 3 хвилини. Вимикаю вогонь і додаю половину чайної ложки лимонного соку. Консистенція соусу нагадує густу сметану. Зберігаю в холодильнику в закритій банці.

Зараз ви читаєте новину «М'ясні кульки тушкують у журавлинному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути