Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2009 18:31

Морс із дерену краще пити холодним

— Колись свекруха привезла ціле відро дерену, а як його їсти — ніхто не знає, — сміється вінничанка Ольга Поляк, 30 років. — На смак ягоди дерену (його називають кизилом. — "ГПУ")  кислуваті, трохи приторні. Так просто не з"їси, пробувала варити варення — недобре. А тоді вичитала в якійсь книжці рецепт морсу, готувати просто, і смачно.

Ольга бере 250 г ягід, склянку цукру і заливає холодною водою, щоб покрила ягоди.  Ставить на невеликий вогонь, щоб закипіло. Варить 15 хв., тоді гарячі ягоди протирає крізь сито. Кісточки відділяє, м"якоть додає у відвар, в якому варились ягоди, ще раз кип"ятить.

— Напій незвичний на смак, кислувато-гіркуватий, але добре втамовує спрагу. Він краще смакує холодним. Діти ще люблять, коли я з морсу готую ріденький кисіль. Усе так само, тільки наприкінці додаю половину столової ложки крохмалю. Киселем поливаю густу манну кашу, називаю це крутим названієм — пудинг із киселем.

Зараз ви читаєте новину «Морс із дерену краще пити холодним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути