четвер, 10 січня 2008 14:12

Мойва з підливою тушкується годину

Рецепт рибної страви 40-річна Віра Коваленко з Черкас вигадала сама.

— Колись моя мати тушкувала ставкову рибу з морквою, цибулею та підливою. Вона робила це в печі. Кістки всі розімлівали. Я пробувала в електричній духовці так робити, але все одно грубі кістки були твердими. Замінила ставкову рибу на мойву. Спробувала, страва приготувалася менш ніж за годину, — розповідає Віра Коваленко.

Господиня каже, що 1 кг мойви смажить у борошні. Перед цим робить підсмажку з моркви й цибулі. Перекладає все шарами і кладе кілька лаврових листків. Окремо ще підсмажує моркву з цибулею, додає 3 ст. ложки борошна та 1,5 ст. ложки томатної пасти. Цією підливкою заливає складену в каструлі мойву.

— Солю й перчу за смаком. Тушкую при температурі 250 градусів. Риба виходить соковита й ситна. Овочів не шкодую — від них страва не програє, — ділиться Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Мойва з підливою тушкується годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути