Четвер, 10 січня 2008 14:12

Мойва з підливою тушкується годину

Рецепт рибної страви 40-річна Віра Коваленко з Черкас вигадала сама.

— Колись моя мати тушкувала ставкову рибу з морквою, цибулею та підливою. Вона робила це в печі. Кістки всі розімлівали. Я пробувала в електричній духовці так робити, але все одно грубі кістки були твердими. Замінила ставкову рибу на мойву. Спробувала, страва приготувалася менш ніж за годину, — розповідає Віра Коваленко.

Господиня каже, що 1 кг мойви смажить у борошні. Перед цим робить підсмажку з моркви й цибулі. Перекладає все шарами і кладе кілька лаврових листків. Окремо ще підсмажує моркву з цибулею, додає 3 ст. ложки борошна та 1,5 ст. ложки томатної пасти. Цією підливкою заливає складену в каструлі мойву.

— Солю й перчу за смаком. Тушкую при температурі 250 градусів. Риба виходить соковита й ситна. Овочів не шкодую — від них страва не програє, — ділиться Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Мойва з підливою тушкується годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода