— Новинкою цього сезону для мене став мохіто з кавуна, — розповідає 27-річна Олена Мельниченко з Києва. — Скуштувала коктейль в ресторані. Поекспериментувала вдома, вийшов не гірший.
200 г кавуна ріже на шматки і видаляє кісточки.
— М'якоть перебиваю у блендері до однорідної маси. Розрізаю один лайм навпіл. Вичавлюю сік з половинки, а другу нарізую півкільцями. Їх використаю для прикрашання.
Миє три гілочки м'яти.
— З двох зриваю листочки і кладу в широку склянку. Додаю лаймовий сік і столову ложку цукру. Дерев'яною лопаткою перетираю і переливаю у графин. Додаю перебитий кавун і 60 мілілітрів білого рому. Перемішую до однорідності.
Охолоджує келихи.
— Ставлю їх на 2–3 хвилини в морозилку. Далі наповнюю льодом до половини й заливаю коктейлем. Прикрашаю скибочками кавуна, лайма та гілочкою м'яти. Коктейль слід подавати одразу після приготування.
Коментарі