пʼятниця, 28 січня 2011 02:00

Масала зменшує відчуття голоду

Київська студентка 21-річна Міла Васильєва замість ранкової кави п'є традиційний індійський напій — масала-чай. Каже, він бадьорить та покращує імунітет.

— Для приготування корінь імбиру очищую і натираю на крупній тертці. Чайну ложку змішую із зернятами двох пучків кардамону. Розламую також три гвоздики і запашний перець. Подрібнюю на тертці два мускатні горіхи. Усі прянощі скидаю у кавомолку і мелю на порошок. Їх можна замінити готовими подрібненими спеціями, але смак буде зовсім не той.

До масала-чаю додають також шафран, куркуму й аніс.

— Кип'ячу склянку молока зі склянкою води. Якщо використовую магазинне молоко, води беру менше. Як почне закипати, кидаю прянощі, варю на маленькому вогні 2–3 хвилини. Додаю чайну ложку чорного листового чаю, ще раз доводжу до кипіння. Зменшую вогонь і варю 5 хвилин. Настоюю напій, доки не опустяться на дно всі чаїнки. П'ю теплим, підсолоджую цукром або медом.

Міла каже, індуси обсмажують спеції в олії перед додаванням до молока. Тоді краще розкривається аромат. Міцна масала зменшує відчуття голоду.

— Рецепт напою порадила інструктор із йоги, коли я застудилася.

Зараз ви читаєте новину «Масала зменшує відчуття голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути