Київська студентка 21-річна Міла Васильєва замість ранкової кави п'є традиційний індійський напій — масала-чай. Каже, він бадьорить та покращує імунітет.
— Для приготування корінь імбиру очищую і натираю на крупній тертці. Чайну ложку змішую із зернятами двох пучків кардамону. Розламую також три гвоздики і запашний перець. Подрібнюю на тертці два мускатні горіхи. Усі прянощі скидаю у кавомолку і мелю на порошок. Їх можна замінити готовими подрібненими спеціями, але смак буде зовсім не той.
До масала-чаю додають також шафран, куркуму й аніс.
— Кип'ячу склянку молока зі склянкою води. Якщо використовую магазинне молоко, води беру менше. Як почне закипати, кидаю прянощі, варю на маленькому вогні 2–3 хвилини. Додаю чайну ложку чорного листового чаю, ще раз доводжу до кипіння. Зменшую вогонь і варю 5 хвилин. Настоюю напій, доки не опустяться на дно всі чаїнки. П'ю теплим, підсолоджую цукром або медом.
Міла каже, індуси обсмажують спеції в олії перед додаванням до молока. Тоді краще розкривається аромат. Міцна масала зменшує відчуття голоду.
— Рецепт напою порадила інструктор із йоги, коли я застудилася.
Коментарі