— "Квасолю по-бретонськи" спробувала в Польщі, — розповідає вінничанка 28-річна Людмила Черниш. — Це національна страва. Продається у банках, як у нас зелений горошок. Її просто розігрівають. Приїхала додому і спробувала відтворити рецепт.
Купує півтори склянки великої квасолі. Така не розварюється. Варить годину до напівготовності. На соняшниковій олії робить засмажку із морквини, цибулини та великої болгарської перчини.
— Додаю столову ложку томатної пасти та цукру за смаком, перемішую. Водою не розбавляю, бо паста стане несмачна. Засмажку кладу в каструлю з квасолею. Варю до готовності, ще хвилин 40.
200 г копченої ковбаси ріже кубиками. Додає за 5 хв. до готовності.
— Якщо розвариться, втратить смак. Можна заправити й копченим м'ясом. Кидаю трохи петрушки для смаку.
Квасолю їдять гарячою як основну страву.
Коментарі