понеділок, 24 липня 2017 07:25

Квашені сливи смакують до м'яса

— Варенням зі слив нікого не здивуєш. Домашні вже й не їдять, хоч роблю таке смачнюще, як мармелад. Сподобалася їм закуска з квашених слив. Минулого року робила, просять і цьогоріч, — розповідає Валентина Гудима, 48 років, з Полтави.

На кілограм слив бере 8 ч. л. солі, склянку цукру, півсклянки оцту, 1 ч. л. сухої гірчиці, п'ять-шість горошин чорного перцю, лаврове листя, три-чотири гвоздики, по пучку кориці та кардамону.

— Спецій не жалію. Виходять пряні та пікантні. В міру гостренькі. Солю, цукор кидаю, перемішую і лишаю на ніч — хай сік пускають. Він і буде основою для маринаду. Води ні краплі. Наступного дня додаю оцет, сиплю приправи. Лишаю настоюватися ще добу. Перемішую час від часу. На третій день ставлю у холодильник. Та довго там не стоять — швидко з'їдаємо, — сміється. — Для квашення сливи беріть тугі, непереспілі, бо розваляться. Недозрілі теж не підходять — будуть кислі.

Щоб заквасити 10 кг слив, бере 150 г цукру, 75 г солі і 5 л води. Такі затримуються у погребі довше — до зими.

— Для розсолу воду із цукром і сіллю кип'ячу. Сливи мию холодною водою. Дно посудини вистеляю соломою і викладаю шарами: сливи — солома. Заливаю розсолом. Накриваю тканиною, дерев'яним кружком і кладу грузило. Сливи готові за 20–30 днів. До м'яса такі смачні, що за вуха не відірвеш.

Зараз ви читаєте новину «Квашені сливи смакують до м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути