понеділок, 09 листопада 2015 00:10

Квашені сливи смакують до м'яса

— Сливи поспіли. Варення ніхто з домашніх їсти не хоче. Придумую рецепти, щоб їли як закуску, — розповідає Валентина Гудима, 48 років, з Полтавщини.

На кілограм бере 8 ч. л. солі, склянку цукру, півсклянки оцту, 1 ч. л. ­сухої гірчиці, п'ять–шість горошин перцю, лаврове листя, три–чотири гвоздики, по пучці кориці та кардамону.

— Спецій не жалію. Виходять пряні та пікантні. В міру гостренькі. Солю, цукор кидаю, перемішую і лишаю на ніч — хай сік пускають. Він і буде основою для маринаду. Води ні краплі. Наступного дня додаю оцет, сиплю приправи. Лишаю настоюватися ще добу. Перемішую час від часу. На третій день ставлю в холодильник. Та довго там не встоять — швидко з'їдяться, — сміється. — Сливи беріть тугі й непереспілі, бо розваляться. Недозрілі теж не підходять — закуска вийде кисла та несмачна.

Щоб заквасити 10 кг слив, бере 150 г цукру, 75 г солі і 5 л води. Затримуються у погребі довше — до зими.

— Для розсолу воду з цукром і сіллю кип'ячу. Сливи мию холодною водою. Дно посудини вистеляю соломою і викладаю шарами: сливи — солома. Заливаю розсолом. Накриваю тканиною, дерев'яним кружком і кладу грузило. Сливи готові за 20–30 днів. До м'яса такі смачні, що за вуха не відірвеш.

Зараз ви читаєте новину «Квашені сливи смакують до м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути