понеділок, 07 січня 2019 00:16

Курячий салат заправляють олією з медом

— Олів'є й "шуба" на Новий рік — це святе. Однак хочеться, щоб було щось без майонезу. Такий рецепт знайшла. У приготуванні простий, і на святкування року Свині підходить. Бо в нього кришать не свинину, а курятину, — каже 36-річна Оксана Васильчук із Запоріжжя.

Для приготування святкового салату бере 200 г курячого філе, яйце, 50 г твердого сиру, три помідори, пекінську капустину, 2 ст. л. оливкової олії, по 1 ст. л. меду й лимонного соку, по неповній жмені очищеного насіння з соняшника й гарбуза, 2 ч. л. французької гірчиці, панірувальні сухарі, сіль та перець за смаком.

— Філе нарізую невеликими шматками, солю й перчу. Далі вмочую кожен спершу у збите яйце, а потім — у сухарі. Смажу на оливковій олії. На сковороді тримаю до утворення красивої скоринки.

Готове м'ясо викладає на паперовий рушник, щоб усотав зайвий жир. Тим часом ріже тонкими пів­кільцями помідори й рве листя пекінської капусти на невеликі шматки.

— Відриваю самі листочки. Білу частину капусти не використовую. Сир тру на тертці для корейської моркви. Разом із філе викладаю на тарілку. Зверху посипаю насінням.

В окремій посудині готує заправку. Для цього змішує мед з лимонним соком. Солить, перчить. Додає в суміш оливкову олію та гірчицю. Ретельно все перемішує й заправляє салат.

Зараз ви читаєте новину «Курячий салат заправляють олією з медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути