пʼятниця, 21 жовтня 2011 00:30

Курка печеться в листковому тісті

Уманка Галина Сорокіна, 40 років, на свята пече курку "в кожусі". Для страви купує тушку середнього розміру. Натирає її соусом із майонезу, чорного меленого перцю, дрібки солі та трьох зубців давленого часнику.

— Усе беру на око, бо ніколи точних пропорцій не знала. Натерту курку залишаю на ніч на нижній полиці холодильника. Має добре просочитися соусом. Важливо, щоб м'ясо було добре замариноване. Тоді курка вийде м'якою і соковитою.

Уранці розкочує листкове тісто. Купує його в магазині.

— У кого є час, можна зробити тісто вдома. Але магазинне зазвичай краще вимішане. Із розкоченого листка одягаю "кожушок" на птицю. Тоді печу в духовці на середньому вогні 40 хвилин.

Викладає курку на велике блюдо і прикрашає. Голову робить із ріпчастої цибулі, гребінець зі шматка помідора. Дно посудини встеляє листям салату та петрушкою.

Киянка 37-річна Тетяна Хінкулова фарширує курку грінками з лівером. Купує кілограмову тушку та 0,5 кг курячої печінки і сердець.

— Птицю мию, витираю паперовим рушником. Натираю зверху та зсередини хмелі-сунелі, червоним і чорним перцем, сіллю. Залишаю маринуватися на годину.

Нарізує кубиками 100 г батона, підсушує в духовці. Нутрощі відварює в підсоленій воді, дрібно ріже. Натвердо варить яйце, кришить його. Змішує із сухарями та вареними тельбухами. У суміш додає сире яйце, дрібку чорного меленого перцю та ложку майонезу.

— Напихаю начинкою курку, заколюю зубочистками. Кладу на змащене жиром деко. Запікаю годину при температурі 180 градусів. Щоб шкірка не засохла, збризкую її кожні 5 хвилин водою. Подаю страву охолодженою.

Зараз ви читаєте новину «Курка печеться в листковому тісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути