четвер, 03 травня 2007 18:22

Кролика треба на добу покласти в молоко

Автор: фото: REUTERS/Kai Pfaffenbach
  Кухар італійського ресторану ”La stalla di Ugo” у німецькому місті Франкфурт до спагеті нарізає трюфель. До цієї страви зазвичай додають відварену і підсмажену на вершковому маслі спаржеву квасолю
Кухар італійського ресторану ”La stalla di Ugo” у німецькому місті Франкфурт до спагеті нарізає трюфель. До цієї страви зазвичай додають відварену і підсмажену на вершковому маслі спаржеву квасолю

Що ви готуєте вдома? Про це "ГПУ" запитала у відомих людей. Ведучий телевізійної програми "Смачна країна" 33-річний співак Олександр Пономарьов розповів, що його коронна страва — кролик у сметані. Футболіст Владислав Ващук, 32 роки, сам готує нечасто. Любить юшку, шашлик та спагеті. Народний депутат 53-річна Раїса Богатирьова — варить борщ по-острозьки. А спортсменка Яна Клочкова, 24 роки, просить маму запекти курку.

— Я сам вигадав цей рецепт — кролик у сметані з грибами. Уся родина була в захваті. Ця страва стала родинною, я готую її на всі свята, — розповідає Олександр Пономарьов. — На приготування витрачаю три години, не враховуючи замочування грибів і м"яса.

М"ясо кролика треба нарізати на маленькі шматочки. Залити молоком і залишити на добу. Вимочене м"ясо обваляти в борошні й обсмажити на вершковому маслі. Золотисті шматочки Олександр викладає щільно в каструлю і заливає водою — щоб рідина тільки-тільки покрила м"ясо. Солить, кладе лавровий лист і горошини перцю.

Окремо готує грибну засмажку. Вимочені у холодній воді білі сухі гриби смажить на вершковому маслі. Додає порізані цибулю, моркву й селеру. Усе поливає сметаною — 0,5 літра. Такою підливою заливає м"ясо кролика. Страву тушкує на маленькому вогні.

Плавчиха Яна Клочкова вдома готує мало. Найчастіше — омлет за бабусиним рецептом.

— Збиває яйця з молоком, всипає трохи борошна, солить. І смажить омлет на маленькому вогні, — розповідає сестра Яни 21-річна Аня. — А коли їде зі змагань, дзвонить мамі: "Приготуй мені український борщ і засмаж курку". Ще Яна любить суп із фрикадельками, салати, картоплю з овочами, вареники й салат олів"є.

Владислав Ващук іноді смажить картоплю з беконом

Захисник футбольного клубу "Динамо" Владислав Ващук іноді смажить картоплю з беконом. Каже, що вміє маринувати м"ясо на шашлик.

— На маринад змішую перець, майонез і цибулю. Додаю червоне вино або мінеральну воду, — розповідає Владислав. — А ще дуже люблю рибну юшку, ракові шийки і спагеті. Ці страви смачно готує моя дружина Маргарита Січкар.

Вона — власниця столичних ресторанів "Тампопо" та "Плеже кафе" — готує Владиславові спагеті за італійським рецептом "a la carbonara". До них варить, як сказано на упаковці, томатну пасту "Барілла". На заправку смажить на олії цибулю, часник та шинку. Додає пасту та жирні вершки. Загуслим соусом поливає макарони, посипає натертим сиром пармезан. У гарячі спагеті додає сирий жовток і розмішує.

Коронна страва народної депутатки Раїси Богатирьової — борщ по-острозьки.

— Це пісний український обід. Готую його за давнім рецептом нашої родини, — розповідає Богатирьова.

На страву треба замочити білі гриби, висушені на сонці. Відварити їх із половинкою цибулини. Для борщу знадобиться тільки грибна юшка — із самих грибів можна приготувати щось інше.

У сковороді на олії смажить цибулю, моркву, буряк. Ці овочі Раїса Василівна заправляє жирною сметаною. Окремо варить курячий бульйон із крил і шиї. М"ясо виймає, а бульйон вливає до овочів у сковороду. Додає столову ложку розсолу із квашеної капусти. Масу зі сковороди перетирає через сито. До овочевого пюре виливає решту бульйону, що залишився у пательні. Додає грибну юшку, жменю відвареної квасолі та квашеної капусти. Борщ доварює на маленькому вогні.

Окремо до цієї страви треба відварити картоплю з лавровим листочком. Зцідити воду, додати вершкове масло й гаряче молоко. Приготувати пюре. Посипати смаженою на олії цибулею. Картоплю запивають борщем.

Алла Пугачова любить картоплю з оселедцем

Влад Сташевський полюбляє картоплю із сосисками, окрошку, борщ та фарширований перець.
Алла Пугачова обожнює картоплю з оселедцем.
Аркадій Укупник смакує картоплею, українським борщем, варениками. Французький актор П"єр Рішар навчив його їсти устриці цілими, з хлібом, маслом та лимоном.
Мадонна робить вітамінний салат: свіжі овочі, селера, мигдаль, маслини, оливки, зелень. Страву заправляє олією та лимонним соком.
Ален Делон віддає перевагу качиній грудинці під соусом із лісових ягід та фаршированої савойської капусти.

Зараз ви читаєте новину «Кролика треба на добу покласти в молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути