пʼятниця, 16 грудня 2011 06:45

Кільця кальмарів обсмажують у сметані та пиві

Автор: фото З САЙТА www.gold-ris.ru
  Кальмари засмажують у тісті з прянощами. Подають із соусом зі сметани, кропу та часнику. Їдять замість чіпсів
Кальмари засмажують у тісті з прянощами. Подають із соусом зі сметани, кропу та часнику. Їдять замість чіпсів

— Найбільше люблю в ресторанах різних країн меню "сі фуд" — морепродукти. Замовляю асорті з морських гребінців, кальмарів, креветок, шматочків риби, — розповідає киянка Олена Савельєва, 31 рік. Вона неодружена, двічі на рік шукає в інтернеті попутниць, щоб відвідати екзотичну країну без допомоги турагентства. — На Шрі-Ланці та в Таїланді їх готують по-різному. Соуси зазвичай гострі, із пекучим перцем. Найбільше подобаються кальмари у клярі. Чимось нагадують мамину їжу. В Індії кільця в яйці подають великою гіркою із картоплею фрі та салатом із помідорів. Такі кальмари на смак ніжні, негострі.

Олена навчилася смажити кальмарові чіпси. Перепробувала десяток рецептів з інтернету і вигадала власні. Купує 300 г заморожених кальмарів і пляшку світлого пива. Також бере склянку рафінованої олії, неповну склянку борошна, яйце та столову ложку сметани або майонезу.

— Тушки кальмарів заливаю окропом на 3 хвилини. Вони пропарюються і м'якнуть. Тоді вивертаю їх, вичищаю нутрощі та хорду, знімаю шкіру. Ще раз промиваю та просушую серветками або паперовим рушником. Якщо залишаться вологими, кляр на сковорідці відвалиться.

Нарізує тушки кільцями в 1 см, солить. Готує кляр з яйця, сметани, борошна, столової ложки панірувальних сухарів, солі та півсклянки пива. Збиває виделкою, доки не нагадуватиме густу сметану. Наливає у глибоку сковорідку олію, розігріває її до булькотіння.

— Не варто тримати її на великому вогні до диму. Але олія повинна кипіти, бо що більший контраст температури кляру та жиру, то пишніші вийдуть чіпси. Обмочую кільця в тісто та опускаю у сковорідку. Тримаю в олії дві хвилини. За чотири хвилини м'ясо кальмара стає "резиновим". Через це багато господинь їх не люблять готувати. Виймаю кальмарові чіпси на тарілку, застелену паперовим рушником. Він вбирає зайвий жир із кляру. Тоді гості їдять кальмари руками.

Також засмажує кільця в тісті із прянощами. Для кляру бере по 150 г сметани та борошна, яйце. Додає в суміш сіль, по дрібці молотого орегано, чебрецю та коріандру. До смажених кілець подає часниковий соус. Його робить із двох столових ложок сметани, подавленого зубця часнику, посіченого кропу. Додає дрібно натертий маринований або квашений огірок. Називає соус домашнім тартаром.

— Коли лінуюся возитися з кляром, кільця кальмарів тушкую на олії зі сметаною та пивом. Присмачую спеціями для морепродуктів. За три хвилини маю кальмари в соусі.

Зараз ви читаєте новину «Кільця кальмарів обсмажують у сметані та пиві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути