понеділок, 13 січня 2020 00:31

Кокос для настоянки печуть у духовці

— Кокосова настоянка у мене не закінчується, — розповідає 36-річна Вероніка Атаманчук із Радомишля Житомирської області. — Завжди роблю про запас.

Для напою підійде кокосовий м'якуш або стружка. Я готую зі свіжого кокоса. Коштує до 30 гривень, проте запах сильніший.

Роблю ножем дірку зверху кокоса. Перевертаю плід, ставлю у чашку, щоби збігло молочко. Далі кладу в розігріту до 190 градусів духовку. Залишаю до появи тріщини. Зазвичай це 15 хвилин. Якщо не злити молочко, кокос вибухне.

Виймаю плід і ножем знімаю шкаралупу. М'якуш перекручую у м'ясорубці. Додаю кокосове молочко. Хто не бере цілий кокос, то знадобиться 30 грамів стружки. Наливаю пів літра горілки. Додаю столову ложку цукру. Медом не варто замінювати, бо напій гірчитиме. Перемішую та закриваю на десять днів при кімнатній температурі. Раз на два дні струшую. Далі проціджую через марлю і переливаю у пляшки для зберігання.

Коли хочеться густого лікеру, додаю згущене молоко. Змішую 400 грамів стружки із літром горілки. Півтора тижня тримаю суміш у темному місці. Проціджую і додаю дві банки сирої згущонки. Перемішую та ставлю лікер на три дні в холодильник, не збовтую. Так жир зі згущеного молока відшарується і спливе. Його викидаю.

Зараз ви читаєте новину «Кокос для настоянки печуть у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути