понеділок, 12 червня 2017 06:45

Полуничний торт перемащують кокосовою начинкою

Автор: www.sweettwittes.com.ua
  Коржі для торта посипають сумішшю цукру та кокосової стружки. Так утвориться золотиста скоринка
Коржі для торта посипають сумішшю цукру та кокосової стружки. Так утвориться золотиста скоринка

— Ягідну пору щороку чекаю, щоб приготувати свій фірмовий торт з полуниці й кокосової стружки, — каже 49-річна Лариса Трохимчук із села Висока Піч Житомирської області.

Застеляє круглу форму для випічки пекарським пергаментом. Вмикає духовку на 180°С. Для тіста змішує ­150 г бо­рошна й розпушувач на кінчику ножа. Збиває міксером 175 г цукру, 1 ч. л. масла, 50 г крохмалю та 2 г ваніліну, доки не утвориться в'язка маса. Додає по одному три яйця. Поступово насипає в тісто борошно.

— Не можна одразу жбурнути все борошно. Тоді тісто буде забите й не підніметься при випіканні.

Мають вийти чотири коржі. Виливає тісто на форму, посипає кокосовою стружкою й цукром. Пече кожен 20 хв. до світло-коричневого кольору.

— Не можна брати кольорову кокосову стружку. Тільки білу. В торті має бути два кольори — білий і червоний.

Для начинки підсмажує до золотистого кольору на сухій сковороді на слабкому вогні 50 г білої кокосової стружки. Перекладає на тарілку, щоб охолонули.

Замочує чотири листки желатину в холодній воді. Миє 300 г полуниці і розминає виделкою або блендером у пюре. Змішує з 150 г жирного йогурту. Ставить каструлю з желатином на слабкий вогонь. Помішуючи, гріє, не доводячи до кипіння. Кладе в желатин 3 ст. л. полуничного пюре. Перемішує. Переливає цю масу в товчену полуницю й охолоджує. В другій мисці збиває 400 г вершків із двома упаковками желатину для вершків. Також всипає 10 г ванільного цукру.

Половину цих вершків і смаженої стружки додає до полуничного пюре. Решту ставить у холодильник.

— Вони знадобляться для прикрашання торта. Холодні вершки краще лягають і не стікають із боків, — пояснює.

Корж кладе на широку тарілку і викладає третину пюре. Розрівнює і накриває другим. Те саме робить з другим і третім коржами. Миє 100 г полуниці й ріже пластинками. Змащує верх торта холодними вершками і прикрашає полуницею. Ставить у холодильник на 2 год., щоб коржі просочилися кремом.

Зараз ви читаєте новину «Полуничний торт перемащують кокосовою начинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути