пʼятниця, 03 грудня 2010 07:30

Кекс із чорносливу печеться 30 хвилин

Марія Попопович із Тернополя не відмовляється в піст від солодких страв. Найчастіше пече для родини кекс із чорносливом і горіхами.

— Заливаю 100 грамів чорносливу гарячою водою на 20 хвилин, — каже Марія Попович, 26 років. — Для тіста змішую 200 грамів борошна зі 100 грамами цукру. Перемішуючи, доливаю півлітра води або соку. Найчастіше використовую яблучний. Додаю половину чайної ложки кориці та чайну ложку соди. Часом замінюю її трьома чайними ложками розпушувача для тіста. Додаю 75 грамів яблучного пюре. Якщо не маю, доливаю столову ложку олії. Всипаю вимочений чорнослив, ложку кунжуту, 100 грамів подрібнених грецьких горіхів. Усе добре вимішую. Замість чорносливу кладу родзинки або сушений інжир.

Форму для кексу господиня змащує олією та притрушує борошном. Виливає туди приготовлену масу й ставить у розігріту духовку.

— Температура має бути від 180 до 200 градусів. Якщо нижче — пиріг буде сируватий, вище — згорить. Готується кекс 30 хвилин. Виймаю його з форми, коли трохи охолоне. Зверху мащу медом і посипаю подрібненими горіхами. Коли немає посту, покриваю розтопленим шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Кекс із чорносливу печеться 30 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути