26-річний Тарас Онищук готує гарячі картопляні канапки. Каже, вони смакують до пива.
— Наша бабця Ганя смажила такі канапки щоранку, — розповідає Тарас, нарізаючи тоненькі скибочки хліба. — Школярами ми приїжджали до неї в село на ціле літо. Бабця зранку мала багато роботи — худобу обійти, корову видоїти. Придумала для нас швидкий сніданок.
Хлопець почистив три великі картоплини і натер їх на грубій терці. Додав яйце, посолив і поперчив. Ложкою наклав картопляну масу на хліб.
— Обсмажувати треба на олії. На сковорідку кладемо хліб спочатку з того боку, де картопля, а потім перевертаємо.
Тарас обсмажив канапки до золотистого кольору. На шарі з картоплею вийшла рум"яна хрумка скоринка.
— У студентські роки це була наша коронна страва, — хлопець наливає у склянки світлого пива. — На кухні в гуртожитку ми додавали до картоплі часник, ковбасу, тертого сиру. Але найбільше мені подобаються такі, — показує на вже порожню тарілку, — без добавок.
Коментарі