Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2018 07:55

Коропа запікають із родзинками й чорносливом

Автор: WWW.MAGAZIN-SHASHLYKA.COM.UA
  Запеченого коропа із сухофруктами подають із вареним рисом чи картопляним пюре
Запеченого коропа із сухофруктами подають із вареним рисом чи картопляним пюре

— Чоловік часто прино­сить із рибалки ­коропів. А я маю їх ­приготувати так, щоб йому й дочкам сподобалося. Запікаю рибу з ­вином і ­родзинками, — каже 36‑­річна Віталіна ­Бігун із міста Овруч Житомирської області. — Для цієї страви треба мало інгредієнтів, вона не вимагає багато часу на приготування.

Чистить кілограмового коропа від луски, відрізує зябра та голову. Виймає нутрощі та промиває під проточною водою. Рибу збризкує соком половини лимона і кладе на півгодини в холод.

— За цей час риба трохи замаринується й матиме приємний присмак із кислинкою.

Чистить по одній цибулині та морквині. Цибулю нарізує півкільцями, а моркву натирає на крупній тертці. 70 г родзинок і 200 г чорносливу заливає окропом. Залишає на 15 хв. Тоді воду зливає.

— Сухофрукти зроблять рибу ароматною. Та й страва буде з цікавішим смаком.

Другу половину лимона поливає окропом і натирає цедру на дрібній тертці. Змащує глибоке деко чи форму олією і викладає цибулю з морквою. Змішує родзинки, цедру, шість бруньок гвоздики, 1/3 ч. л. солі, дрібку кориці й чорнослив. Розділяє цю масу на дві частини. Одну кладе всередину коропа, а другу — наверх. Вмикає духовку на 180°С. Заливає 150 мл червоного сухого вина. Запікає 40 хв.

— Через півгодини запікання, час від часу заглядаю в духовку. Риба має гарно запектися, але не засушитися.

Виймає з духовки й одразу подає на стіл. Для гарніру підійде відварений рис.

Рибні голубці загортають у пекінську капусту

— М'ясні голубці готую лише на Різдво чи Великдень, коли б'ємо кабана. Решту часу роблю рибні. Для соковитості додаю смажені овочі, — каже 42-річна Тетяна Коломієць із села Блищанка Залищанського району на Тернопільщині.

Чистить дві цибулини та 200 г печериць. Подрібнює їх і обсмажує на олії. Додає натерту на крупній тертці морквину.

Заливає окропом 10 листків пекінської капусти й розрізує поперек посередині. Має вийти два квадрати.

300 г рибного філе нарізує дрібними кубиками. Додає смажені овочі. Всипає по 1/2 ч. л. солі й чорного меленого перцю. Кладе по 2 ст. л. начинки й загортає капусту конвертиком. Наливає на сковороду 3 ст. л. олії і обсмажує в ній голубці з двох боків. Перекладає в каструлю з товстим дном, заливає склянкою сметани й тушкує 15 хв.

Зараз ви читаєте новину «Коропа запікають із родзинками й чорносливом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути