пʼятниця, 10 червня 2011 06:45

Капустяні котлети подають у сирному соусі

— Обожнюю капусту, особливо молоду, — розповідає 29-річна Ольга Коваль зі Жмеринки, що на Вінниччині. — Але звичайні салати з капусти вже приїлися, тому експериментую. Недавно їздили на ювілей до подружки в Одесу. Там подавали дуже смачнючі капустяні котлети, спробувала такі готувати вдома.

Для страви потрібно дві цибулини, великий пучок петрушки, кілограмову капустину, 750 г картоплі, яйце і столову ложку крохмалю.

— Капусту нарізаю грубими шматками та обдаю кип'ятком, щоб вона стала м'якою. Картоплю чищу й нарізаю дрібною соломкою, додаю до неї дрібно порізану цибулю, ложку крохмалю, яйце. Солю, перчу й замішую тісто. Оладки обсмажую на добре розігрітій сковорідці. До них подаю сирний соус. Дрібно нарізаю пучок петрушки і змішую його з 200 грамами обезжиреного творогу. Туди ж додаю сік половинки лимона і чотири столові ложки сметани. Млинці виходять хрусткі зверху, а всередині м'які.

Раніше господиня смажила капустяні котлети за іншим рецептом:

— Капусту дрібно різала, обдавала кип'ятком, додавала до неї манку, яйце, дрібку мускатного горіха. Ложкою викладала на сковорідку й обжарювала. Подавала їх із томатним соком.

Улюблений у сім'ї салат із цвітної капусти.

— Потрібен качан цвітної капусти. Можна невеличкий. Спочатку розділяю його на суцвіття й відварюю в підсоленій воді упродовж 10 хвилин. Потім відділяю лише білі квіточки на суцвіттях, а ніжку викидаю. До квіток додаю шматок порізаної вареної ковбаси, мариновану цибулю, консервований горошок, свіжий огірок і заправляю салат майонезом. Можна зробити по-іншому — до відвареної капусти додати варене яйце, цибулю, крабові палички. Капуста в такому вигляді дуже оригінальна. На смак ніхто не здогадується, з чого салат, плутають із молодою картоплею.

Зараз ви читаєте новину «Капустяні котлети подають у сирному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути