Полтавка 67-річна Марія Івасюк робить горілчану настоянку на калині. Бере по півлітровій банці самогону та ягід.
— Перебираю калину, щоб пройшла крізь горло пляшки. Менші китиці кладу цілими. Миті ягоди викладаю на паперові серветки. Сухі накладаю в чисту пляшку до половини. Якщо більше — вийде каша. Заливаю горілкою до верху калини.
Закриває пробкою, лишає на кухні в теплі.
— Наступного дня доливаю залишок горілки. Так краще пропитується. Ягоди набухають і гарно виглядають. Плотно закупорюю і настоюю. Можна пити через тиждень. Ховаю від діда, бо все вицмулює. Дістаю калинівку лише на свята. Питимемо на Великдень. Добре піде після посту.
×
Коментарі