Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2019 06:20

Какао-лікер готують на згущеному молоці

— Ми вже хоч і виросли, все одно п'ємо в родині какао. Тільки не з молоком, а з горілкою. Роблю густий лікер, який повільно п'янить, — розповідає Лілія Неклюдова, 52 роки, із Запоріжжя.

Змішує в каструлі склянку води, 100 г цукру і 5 ст. л. какао. Доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить 5 хв., постійно помішуючи. Знімає з вогню і охолоджує до кімнатної температури. У сироп додає 0,5 ч. л. ванільного цукру та 0,5 л горілки. Усе переливає в пляшку і струшує. Закриває кришкою і ставить на 10 днів у темне місце. Струшує раз на добу.

Проціджує лікер через два шари марлі. Наливає 200 г згущеного молока. Перемішує і закриває. Залишає напій у холодильнику на чотири дні для стабілізації смаку.

Зараз ви читаєте новину «Какао-лікер готують на згущеному молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути