Ексклюзиви
Понеділок, 11 листопада 2019 06:20

Какао-лікер готують на згущеному молоці

— Ми вже хоч і виросли, все одно п'ємо в родині какао. Тільки не з молоком, а з горілкою. Роблю густий лікер, який повільно п'янить, — розповідає Лілія Неклюдова, 52 роки, із Запоріжжя.

Змішує в каструлі склянку води, 100 г цукру і 5 ст. л. какао. Доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить 5 хв., постійно помішуючи. Знімає з вогню і охолоджує до кімнатної температури. У сироп додає 0,5 ч. л. ванільного цукру та 0,5 л горілки. Усе переливає в пляшку і струшує. Закриває кришкою і ставить на 10 днів у темне місце. Струшує раз на добу.

Проціджує лікер через два шари марлі. Наливає 200 г згущеного молока. Перемішує і закриває. Залишає напій у холодильнику на чотири дні для стабілізації смаку.

Зараз ви читаєте новину «Какао-лікер готують на згущеному молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 307
Голосування Чим закінчиться зустріч Зеленського і Путіна?
  • Нічим. Все залишиться, як є
  • Україна піде на поступки Росії
  • Путіна переконають зупинити війну
  • Зеленський погодиться вписати особливий статус Донбасу у Конституцію
  • Президент зрозуміє, що з Путіним домовитись нереально. На Донбасі почнуть будувати стіну
  • Домовляться про газ, але не про Донбас
Переглянути
Погода