понеділок, 11 листопада 2019 06:20

Какао-лікер готують на згущеному молоці

— Ми вже хоч і виросли, все одно п'ємо в родині какао. Тільки не з молоком, а з горілкою. Роблю густий лікер, який повільно п'янить, — розповідає Лілія Неклюдова, 52 роки, із Запоріжжя.

Змішує в каструлі склянку води, 100 г цукру і 5 ст. л. какао. Доводить до кипіння. Зменшує вогонь і варить 5 хв., постійно помішуючи. Знімає з вогню і охолоджує до кімнатної температури. У сироп додає 0,5 ч. л. ванільного цукру та 0,5 л горілки. Усе переливає в пляшку і струшує. Закриває кришкою і ставить на 10 днів у темне місце. Струшує раз на добу.

Проціджує лікер через два шари марлі. Наливає 200 г згущеного молока. Перемішує і закриває. Залишає напій у холодильнику на чотири дні для стабілізації смаку.

Зараз ви читаєте новину «Какао-лікер готують на згущеному молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути