четвер, 14 січня 2010 19:17

Як приготувати глінтвейн

Автор: фото з сайту www.articles.kompass.ua
  Глінтвейн — це коктейль на основі гарячого вина з додаванням різних прянощів
Глінтвейн — це коктейль на основі гарячого вина з додаванням різних прянощів

Класичний глінтвейн

Як приготувати класичний гарячий напій, 34-річній киянці Олені Плотницькій розказала подруга.

- Вона часто за кордоном буває, працює ресторатором. Іноземці до напою дають шість-сім бутонів гвоздики, одну восьму мускатного горіха, чотири-п"ять скибок апельсина. Заливають усе холодною водою і на слабкому вогні доводять до кипіння. 2-3 хвилини суміш кипить, 15 хвилин настоюється під кришкою. Пляшку  напівсолодкого червоного вина підігрівають у каструлі з товстим дном. Уливають суміш зі спеціями. Доводять до температури 80-90 градусів, але ні в якому разі не до кипіння.

Глінтвейн розливають у прозорі келихи. Їх краї прикрашають часточками апельсина чи лимона, посипаними цукром.

- А з пива я сама навчилася робити глінтвейн. Беру темні сорти, вони натуральніші. Світле в Україні варять з усякої бурди. До пива додаю цукор, мед, корицю. Якщо ж часу немає, просто добавляю готовий пакетик спецій для глінтвейну. Такі продають у супермаркеті.


Безалкогольний

На день народження доньки 5-річної Анни Галина Губенко, 34 роки, готує безалкогольний глінтвейн.

- Дітям подобається, що вони можуть пити дорослий напій. Рецепт такий, як і для звичайного глінтвейну, але за основу береться виноградний сік. На літр даю дві столові ложки меду, по півчайної ложки кориці, гвоздики і духмяного перцю. Вичавлюю півлимона. Смачно виходить із меленим мускатним горіхом. Сік підігріваю. Дорослим до глінтвейну доливаю коньяк.


Медово-кавовий від Руслани

Співачка Руслана, 35 років,

своїх гостей частує медово-кавовим глінтвейном.

- Змішайте півсклянки води з трьома столовими ложками цукру і підігрійте на повільному вогні. Додайте п"ять-шість штучок гвоздики, паличку кориці й чайну ложку меду. Можна влити 50 грамів коньяку. Суміш розлийте по чайній ложці в маленькі чашки. У них налийте каву еспресо, а зверху посипте апельсиновою цедрою. Напій подається гарячим.


Глінтвейн по-ірландському

З Ірландії привезла рецепт глінтвейну киянка Олена Іваннікова, 27 років. Каже, місцеві часто зігріваються таким.

- У країні холодно, сильні вітри. Найпопулярніший у них напій із двох пляшок червоного вина, півсклянки цукру, трохи ваніліну та меленої гвоздики, цедри апельсина і грейпфрута. Усе підігрівають на маленькому вогні, додають яблуко, порізане кубиками. Додають щіпку сухого чаю каркаде. Насамкінець доливають 50 грамів коньяку.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати глінтвейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути