— Навчилася готувати полуничне шампанське. Ягід є досхочу. Наробила з десяток пляшок. Маю, чим гостей приймати, — розповідає Неоніла Козир, 50 років, із селища Драбів Черкаської області.
Миє 500 г полуниці, розрізує навпіл і кладе в банку. Для сиропу 200 г цукру заливає склянкою окропу. Помішує до повного розчинення. Охолоджує. Додає в сироп 1 л горілки. Перемішує і заливає ягоди. Закриває герметично банку і ставить у погріб на два тижні. Струшує її щодва дні. Потім проціджує лікер через дрібне сито. Напій має бути насичено рожевий.
— Щоб смак став виразніший, додаю сік і цедру лимона.
Знімає цедру з одного лимона і вижимає сік. Додає їх у полуничний настій. Перемішує. Закриває і залишає ще на 10 днів. Проціджує через два шари марлі й наливає у пляшку. Після того можна пити.
Коментарі