понеділок, 10 червня 2019 06:00

До полуничного шампанського додають лимон

— Навчилася готувати полуничне шампанське. Ягід є досхочу. Наробила з десяток пляшок. Маю, чим гостей приймати, — розповідає Неоніла Козир, 50 років, із селища Драбів Черкаської області.

Миє 500 г полуниці, розрізує навпіл і кладе в банку. Для сиропу 200 г цукру заливає склянкою окропу. Помішує до повного розчинення. Охолоджує. Додає в сироп 1 л горілки. Перемішує і заливає ягоди. Закриває герметично банку і ставить у погріб на два тижні. Струшує її щодва дні. Потім проціджує лікер через дрібне сито. Напій має бути насичено рожевий.

— Щоб смак став виразніший, додаю сік і цедру лимона.

Знімає цедру з одного лимона і вижимає сік. Додає їх у полуничний настій. Перемішує. Закриває і залишає ще на 10 днів. Проціджує через два шари марлі й наливає у пляшку. Після того можна пити.

Зараз ви читаєте новину «До полуничного шампанського додають лимон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути