У київських магазинах почали продавати соєвий сир тофу від компанії "Білкові інгредієнти та технології" ("БІТ"). Продукт нагадує бринзу, коштує 5,22 грн за кіло. Виробники кажуть, що з нього можна приготувати понад 10 тис. страв.
— Із тофу готують паштети, деруни, котлети, супи, салати й багато інших страв, — розповідає директор компанії "БІТ" Валерій Лазарь, 42 роки.
Він на сніданок смажить омлет із тофу. Соєвий сир нарізає тоненькими скибочками й викладає на сковорідку. Заливає двома збитими яйцями із сіллю та спеціями. Знімає з вогню за 3 хв. Каже, що нарізаний кубиками сир можна додавати в овочеві салати. Якщо розчинити кубик "Галіна Бланки" і приправити шматочками тофу — вийде смачний бульйон. Як пропустити через м"ясорубку — фарш. А як засолити та витримати два тижні — бринза.
— Співробітниця прийшла на роботу й розповідає: "Такі сочні котлети приготувала. Не треба ні цибулі, ні хліба. Змішала десь 40% фаршу з тофу і 60% м"ясного або рибного", — розказує Лазарь.
Коментарі