— Аджику вперше дала спробувати знайома, яка випитала рецепт у господаря грузинського кафе, — каже вінничанка Оксана Білоус, 29 років. — Для приготування потрібно по склянці подрібнених грецьких горіхів і меленого коріандру і неповна склянка дрібної солі. Вичавлюю стакан часнику через часникодавку. Додаю п'ять дрібно порізаних середніх стручків гіркого перцю та 10 чорнобривців. Вибираю лише пелюстки. Квіти мають бути добре розцвілими.
Оксана все перемішує і перекручує на м'ясорубці. Складає в банки. Виходить літр аджики. Зберігає в холодильнику.
— Буде стояти довго. Не псується, бо сильно посолена. Торік зробила одну порцію, то ще досі маю. Страва гостра. Просто так її їсти неможливо. Чоловік любить розводити з кетчупом. Я використовую як приправу до м'ясних страв. Натираю м'ясо, проколюю вилкою і залишаю на півгодини. Воно має гарний аромат, а чорнобривці надають колір.
Коментарі
1