Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 07:51

Імбирний глінтвейн варять з апельсинами

— Ароматний глінтвейн з імбиром одночасно і гріє, і хмелить. Без нього не проходить у нас жоден Новий рік, — говорить киянка Дарина Кушнір, 32 роки.

У каструлю наливає 750 мл червоного напівсолодкого вина, 1/4 склянки коньяку, сім бутонів гвоздики, три палички кориці та 1/3 склянки цукру. Перемішує. ­Додає нарізаний півкільцями апельсин разом зі шкіркою.

— Мелений імбир сухий із пакетика для глінтвейну не підходить. Купую свіжий корінь.

Чистить від шкірки і тре на дрібній тертці корінь імбиру, додає чайну ложку до решти компонентів. Ставить каструлю на малий вогонь. Нагріває суміш 20 хв., не доводячи до кипіння. Час від часу помішує, щоб цукор повністю розчинився. Знімає глінтвейн із плити. Цідить через два шари марлі, розливає по склянках. П'ють напій одразу.

Зараз ви читаєте новину «Імбирний глінтвейн варять з апельсинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути