пʼятниця, 21 січня 2011 08:00

Грибний торт перекладають копченим сиром

Автор: фото з сайта www.liveinternet.ru
  У грибному торті смажені печериці кладуть у тісто. Прикрашають зеленню петрушки
У грибному торті смажені печериці кладуть у тісто. Прикрашають зеленню петрушки

"З грибів знаю дуже багато страв. Колись мій дідусь ходив у ліс мало не щодня, був затятим грибником. Мене трохи навчив у них розбиратися. Я і куповані шампіньйони люблю. Особливо фаршировані. Печериці купую у провіреного продавця на базарі. Знаю, як він вирощує. Використовує перегній, солому", — розповідає киянка 46-річна Людмила Заворотнюк.

Вона виховує двох дітей. Обом по 13 років. Гриби почала давати їм лише після 10. Каже, до того організму бракує ферментів, які перетравлювали б грибні страви.

— Часто роблю картопляні човники. Великі бульби розрізаю навпіл, вибираю трохи середини, щоб було, як човник. Гриби смажу з цибулею, мукою та сметаною. І начиняю ними картоплю. Зверху натираю сиру і в духовку, доки бульба не стане м'яка. Але особливо ми всі любимо грибні пироги. Вони смакують із томатним соком.

Пиріг із грибами та майонезом

Інгредієнти:

600 г шампіньйонів, 150 г твердого сиру, цибулина, морквина, по 10 ст. л. майонезу, сметани, борошна, 2 яйця, 1 ст. л. розпушувача для тіста, сіль, перець, олія

— На олії обсмажую порізану цибулю з натертою морквою та гриби. Остуджую. Тісто замішую з майонезу, сметани, яйця, розпушувача і муки. Солю, перчу. Має бути таке, як густа сметана. Кладу всередину гриби, моркву з цибулею, натертий на крупній тертці сир. Все перемішую і викладаю на братванку, застелену папером для випічки і змазану маслом. Вирівнюю тісто по всій поверхні. Випікаю, доки зверху не зарум'яниться.

Листкові квадратики

з начинкою

Інгредієнти:

8 шматків листкового тіста, 250 г шампіньйонів, цибулина, 2 ст. л. вершків, сіль, перець, яєчний жовток, твердий сир

Обсмажити гриби із цибулею на сухій сковороді. Додати сіль, перець, вершки. Перемішати і зняти з вогню. Листкове тісто порізати на квадрати і покласти на змазане деко. По центру викласти грибну начинку. По краях тісто змазати яєчним жовтком.

— Кладу в розігріту духовку до 175 градусів, доки тісто не зарум'яниться. Потім витягаю, посипаю сиром і ще раз відправляю в духовку. Квадратики смакують до солодкого чаю.

Листковий пиріг

Інгредієнти:

250 г листкового тіста, 3 яйця, 300 г твердого сиру, пучок зеленої цибулі, 300 г шампіньйонів, цибулина, майонез

Тісто розділити на три частини і розкачати до розмірів дека. Пекти в духовці, доки не буде готове. Для начинки зварити яйця, потерти на дрібній тертці. Гриби нарізати і посмажити на олії з цибулею. Охололий корж змастити майонезом. Викласти гриби з цибулею, притрусити зеленою цибулею. Накрити другим коржем, який змащений з двох боків майонезом. Викласти яйця із зеленою цибулею. Третій корж притрусити тертим сиром. Теж посипати цибулею.

— Пиріг спершу вийде трохи нерівним. Поставте його на ніч у холодильник, до ранку вирівняється.

Грибний торт

Інгредієнти:

Тісто: 500 г грибів, 3 яйця, склянка борошна, 100 г сметани, 1 ч. л. цукру, 2/3 ч. л. солі, 1,5 ч. л. розпушувача, 1/4 ч.л. соди. Крем: 300 г вершків, 500 г ковбасного копченого сиру

Гриби обсмажити, доки не випарується вся вода. Охолодити. Для тіста змішати усі інгредієнти, насамкінець — гриби. Вилити у змащену форму і запікати протягом півгодини. Грибний бісквіт охолодити і розрізати на два-три коржі. У сирі зрізати тверду кірку і порізати кубиками. Вершки довести до кипіння, додати сир. Варити на малому вогні, доки не розплавиться. Викласти коржі у форму, перемастити їх гарячою сирною масою і залишити на годину. Готовий торт прикрасити подрібненою зеленню і смаженими або маринованими грибами.

— Виходить дуже оригінальний торт. Гості завжди здивовані. Копчений сир трохи перебиває аромат грибів, тому його можна замінити звичайним плавленим.

Зараз ви читаєте новину «Грибний торт перекладають копченим сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути