— На відпочинку за кордоном куштувала різні варіації грецького салату, — розповідає 33-річна киянка Ольга Мартинюк. — Шукала ідеальний. Знайшла в інтернеті традиційний рецепт від грецького блогера-кухаря. Відрізняється від класичного додаванням каперсів та орегано.
Рецепт розрахований на чотири порції. Спочатку маринує цибулю.
— Нарізую третину червоної ялтинської цибулини тонкими пластинами. У глибоку посудину вливаю 50 мілілітрів води й додаю столову ложку винного оцту. Туди кладу цибулю та залишаю на 5 хвилин. Так збереже смак, але не буде занадто гірка.
Миє довгий тепличний огірок та зелений болгарський перець.
— Розрізаю огірок навпіл і подрібнюю на тонкі пластини. Викладаю у глибоку миску. Зелений болгарський перець також розрізаю навпіл і ріжу тонкими смужками. Додаю до огірка.
350 г помідорів чері різного кольору миє, видаляє плодоніжки.
— Розрізаю кожен навпіл. Потрібно брати томати стиглі й соковиті, вони мають пахнути літом і добре смакувати. Зливаю рідину з цибулі. Додаю помідори до решти інгредієнтів.
Вливає 2 ст. л. оливкової олії та 1 ст. л. винного оцту.
— Рву на шматки кілька листків свіжого базиліку й орегано. Всипаю дрібку солі й чорного меленого перцю. Перемішую і викладаю у велику тарілку. Зверху кладу 10–15 великих оливок каламата — вони найсмачніші.
Додає столову ложку маленьких оливок — каперсів.
— І головний інгредієнт цього салату — сир фета. Потрібно як мінімум 150 грамів. Відрізую сир широкою пластиною і розламую на квадратні шматки. Викладаю поверх овочів. Посипаю подрібненими орегано й базиліком та збризкую оливковою олією. Салат виходить яскравий і кольоровий. Подаю зі шматками чорного хліба, — каже Ольга Мартинюк.
Коментарі