Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2019 00:55

Грецький салат заправляють винним оцтом

Автор: YOUTUBE.COM
  Сир фета викладають на готовий салат у кінці приготування. Посипають подрібненими орегано й базиліком та збризкують оливковою олією
Сир фета викладають на готовий салат у кінці приготування. Посипають подрібненими орегано й базиліком та збризкують оливковою олією

— На відпочинку за кордоном куштувала різні варіації грецького салату, — розповідає 33-річна киянка Ольга Мартинюк. — Шукала ідеальний. Знайшла в інтернеті традиційний рецепт від грецького блогера-кухаря. Відрізняється від класичного додаванням каперсів та орегано.

Рецепт розрахований на чотири порції. Спочатку маринує цибулю.

— Нарізую третину червоної ялтинської цибулини тонкими пластинами. У глибоку посудину вливаю 50 мілілітрів води й додаю столову ложку винного оцту. Туди кладу цибулю та залишаю на 5 хвилин. Так збереже смак, але не буде занадто гірка.

Миє довгий тепличний огірок та зелений болгарський перець.

— Розрізаю огірок навпіл і подрібнюю на тонкі пластини. Викладаю у глибоку миску. Зелений болгарський перець також розрізаю навпіл і ріжу тонкими смужками. Додаю до огірка.

350 г помідорів чері різного кольору миє, видаляє плодоніжки.

— Розрізаю кожен навпіл. Потрібно брати томати стиглі й соковиті, вони мають пахнути літом і добре смакувати. Зливаю рідину з цибулі. Додаю помідори до решти інгредієнтів.

Вливає 2 ст. л. оливкової олії та 1 ст. л. винного оцту.

— Рву на шматки кілька листків свіжого базиліку й орегано. Всипаю дрібку солі й чорного меленого перцю. Перемішую і викладаю у велику тарілку. Зверху кладу 10–15 великих оливок каламата — вони найсмачніші.

Додає столову ложку маленьких оливок — ­каперсів.

— І головний інгредієнт цього салату — сир фета. Потрібно як мінімум 150 грамів. Відрізую сир широкою пластиною і розламую на квадратні шматки. Викладаю поверх овочів. Посипаю подрібненими орегано й базиліком та збризкую оливковою олією. Салат виходить яскравий і кольоровий. Подаю зі шматками чорного хліба, — каже Ольга Мартинюк.

Зараз ви читаєте новину «Грецький салат заправляють винним оцтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути