вівторок, 29 жовтня 2013 05:15

Гарячий кальвадос п'ють із горняток

—?Спробувала гарячий кальвадос на фестивалі бельгійської кухні у Києві, — розповідає киянка Світлана Стецюк, 34 роки. — Там до гарячих вафель подавали глінтвейн, грог та кальвадос. Я обрала глінтвейн, але офіціант налив кальвадосу. Він мав аромат кориці та яблук і добре зігрівав. Знайшла рецепт на бельгійському сайті. Щонеділі п'ємо з чоловіком.

Шість склянок яблучного соку наливає в каструлю з важким дном. Кидає три палички кориці, 30 штук гвоздики.

—?Нарізую імбир на кубики по 2 сантиметри. Кидаю у каструлю вісім штук. Наливаю три-чотири склянки кальвадосу, або яблучного вина. Має вийти шість порцій. Дехто для міцності додає горілку. Але не більш як третину пляшки. Три великі яблука чищу від насіння та ріжу в каструлю великими скибками. Виходить такий собі міцний компот.

Доводить до кипіння та прикручує вогонь до найменшого. Накриває кришкою.

—?Має мліти з півгодини, щоби змішалися аромати. Найкраще пити з великого горнятка, яке перед тим підігріваю. Кидаю кориці, гвоздики та яблук із каструлі й заливаю кальвадосом. П'ємо гарячим.

Зараз ви читаєте новину «Гарячий кальвадос п'ють із горняток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути