—?Спробувала гарячий кальвадос на фестивалі бельгійської кухні у Києві, — розповідає киянка Світлана Стецюк, 34 роки. — Там до гарячих вафель подавали глінтвейн, грог та кальвадос. Я обрала глінтвейн, але офіціант налив кальвадосу. Він мав аромат кориці та яблук і добре зігрівав. Знайшла рецепт на бельгійському сайті. Щонеділі п'ємо з чоловіком.
Шість склянок яблучного соку наливає в каструлю з важким дном. Кидає три палички кориці, 30 штук гвоздики.
—?Нарізую імбир на кубики по 2 сантиметри. Кидаю у каструлю вісім штук. Наливаю три-чотири склянки кальвадосу, або яблучного вина. Має вийти шість порцій. Дехто для міцності додає горілку. Але не більш як третину пляшки. Три великі яблука чищу від насіння та ріжу в каструлю великими скибками. Виходить такий собі міцний компот.
Доводить до кипіння та прикручує вогонь до найменшого. Накриває кришкою.
—?Має мліти з півгодини, щоби змішалися аромати. Найкраще пити з великого горнятка, яке перед тим підігріваю. Кидаю кориці, гвоздики та яблук із каструлі й заливаю кальвадосом. П'ємо гарячим.
Коментарі