Технологи наче змагаються в оригінальності рецептів нових видів горілки. Є вже оковита на молоці з медом, сухарях, жовтках, пагонах вишні, липовому цвіті тощо. Недавно з'явилася ще одна — "На листях кропиви".
— Ми справді використовуємо листя кропиви. У передгір'ях Криму його збирає наш партнер — підприємство, яке спеціалізується на травах, — запевняє технолог компанії "Союз-Віктан" Людмила Григоренко. — Із листків кропиви та спирту готують настій, який потім переганяють. Отриману ароматичну рідину додають до горілки. "На листях кропиви" — саме горілка, бо настоянки мають іншу рецептуру та характерне кольорове забарвлення.
На пропозицію редакції скуштувати горілку на кропив'яних листках відгукнулися з десяток перехожих. Присмак дегустаторам сподобався. Але більшість відзначили, що напій має різкуватий запах спирту.
Коментарі