четвер, 22 грудня 2005 17:09

Горілка на кропиві

 

Технологи наче змагаються в оригінальності рецептів нових видів горілки. Є вже оковита на молоці з медом, сухарях, жовтках, пагонах вишні, липовому цвіті тощо. Недавно з'явилася ще одна — "На листях кропиви".

— Ми справді використовуємо листя кропиви. У передгір'ях Криму його збирає наш партнер — підприємство, яке спеціалізується на травах, — запевняє технолог компанії "Союз-Віктан" Людмила Григоренко. — Із листків кропиви та спирту готують настій, який потім переганяють. Отриману ароматичну рідину додають до горілки. "На листях кропиви" — саме горілка, бо настоянки мають іншу рецептуру та характерне кольорове забарвлення.

На пропозицію редакції скуштувати горілку на кропив'яних листках відгукнулися з десяток перехожих. Присмак дегустаторам сподобався. Але більшість відзначили, що напій має різкуватий запах спирту.

Зараз ви читаєте новину «Горілка на кропиві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути