— Удома роблю блакитний лікер Кюрасао. Раз скуштувала його в гостях і не повірила, що це саморобний. Такий раніше пила тільки куплений, — каже 29-річна Олена Круть із Чернігова. — Перше, що впадає в очі — це його колір, а лише потім запах спецій.
Змішує 30 г мускатного горіха, 50 г сушеної апельсинової цедри, 1/4 чайної ложки кориці та два бутони гвоздики. Кладе спеції в 2-літрову банку, заливає літром горілки. Закриває кришкою і настоює 4 год.
Окремо готує цукровий сироп. 400 мл води змішує з 300 г цукру. Варить 2–3 хв., до розчинення цукру. Знімає з плити й охолоджує.
Додає в настоянку цукровий сироп і харчовий барвник блакитного кольору. Закриває кришкою і настоює напій у темному місці тиждень. Готовий лікер фільтрує через марлю і розливає в пляшки.
Коментарі
1