Польський чай киянка 30-річна Аліна Молочко пила у Вроцлаві.
— Було холодно, і я вибрала напій, який подавали в найбільшому, півлітровому горняті. До половини чашки були насипані фрукти: дрібно нарізані зі шкіркою яблуко, лимон, апельсин та грейпфрут. Лежав пакетик чорного чаю.
Тепер Аліна готує такий сама. Додає корицю та гвоздику. Суміш із фруктів та прянощів заливає окропом. Додає великолистовий чорний чай. Горня замотує. Перед подачею доливає у чашку столову ложку коньяку.
— Чай пахне святом. Фрукти випускають сік, з алкоголем виходить смачно. Замість цукру краще мед або лимонний сироп. До такого напою смакує імбирне печиво.
×
Коментарі