Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2010 16:57

Добре вино коштує від 30 гривень за пляшку

"Натуральне і якісне вино в Україні можна купити менш як за 100 гривень", — каже Вадим Кравець, 29 років. Він кавіст — фахівець із вина. Продає напої у "Винному бутику" на столичній вул. Оболонській.

Радить спробувати іспанське біле напівсухе вино "Сан Валентин" компанії "Торрес".

— Воно недарма називається на честь Святого Валентина. Це вино чудово підійде для романтичної вечері. Має приємний виноградний і фруктовий смак, аромат персиків і жасмину. Мені воно подобається за солодкуватий смак. Він більш звичний для України. Адже у всьому світі сухі вина кисліші, — розповідає Вадим Кравець.

Це вино виготовляють із винограду Парельяда, що росте тільки в Іспанії.

— "Сан Валентин" найбільше смакує до десертів. Можна подавати до морепродуктів і птиці, — радить.

Із вин, виготовлених у Чилі, Вадим радить біле сухе "Шардоне". У ньому відчуваються банани, кава та ваніль. Воно густіше за інші білі вина.

— "Шардоне Пунто Ногал" походить з виноградників у долині Касабланка на півночі Чилі. Завдяки клімату воно насиченіше й ароматніше за українські "Шардоне".

Також радить червоне сухе "Тріванто Шираз Мальбек". Його виготовляють в Аргентині. Має присмак сливи, вишні, шоколаду.

З українських вин Вадим найчастіше п"є столове червоне "Алушта" кримського винзаводу "Масандра". Таке коштує близько 80 грн за пляшку.

— Вперше скуштував його на заводі "Масандра". Раніше вважав, що українські вина поступаються закордонним. На "Масандрі" великі підвали, де зберігають вино 200-річної давності. Можна купити пляшку, наприклад, свого року народження. Технологію тримають у секреті, — розповідає Вадим Кравець.

"Алушта"  — вино темно-червоного кольору з присмаком чорної смородини та шоколаду, але без винограду. Витримують таке два роки. На міжнародних конкурсах напій  здобув шість золотих і срібних медалей.

Із французьких вин експерт пропонує рожеве "Роуз Д"анжу" по 89 грн.

— Воно має присмак полуниці, ванілі й перцю. Вино сухе, але подобається жінкам. Його подають до салатів, легких закусок, десертів. Мені рожеві вина не подобаються. Та пляшку "Роуз Д"анжу" якось узяв у гості. І наслухався компліментів.

Можна купити пляшку вина свого року народження

Справжнє українське вино має коштувати від 30 грн, вважає кавіст. Іноземне — від 50 грн.

— За кордоном жорстко контролюють дотримання технології. Тому майже всі імпортні вина якісні. А от наших виноробів майже не контролюють.

Зараз ви читаєте новину «Добре вино коштує від 30 гривень за пляшку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути