понеділок, 14 вересня 2020 05:36

Для маринування беруть тверді сорти

— Зі слив не варю компоти чи варення. Консервую їх у розсолі. Виходять на смак, як маслини. Підходять до м'яса, риби чи гарніру. Смачні з часником, як самостійна закуска, — розповідає Оксана Сіренко, 34 роки, з Харкова.

— Вибираю дрібні тверді сливи темних сортів. Пів кілограма плодів проколюю зубочисткою. Кладу в стерилізовані банки і заливаю окропом на 5 хвилин. Цю воду зливаю і додаю до неї по три чайні ложки солі й оцту та три столові ложки цукру. Кидаю п'ять бутонів гвоздики та два лаврові листки. Доводжу до кипіння і знову заливаю на 5 хвилин. Тоді ще раз кип'ячу маринад і заповнюю банки. В кожну даю по столовій ложці олії й закриваю кришками. Банки перевертаю, замотую рушниками до охолодження.

Зараз ви читаєте новину «Для маринування беруть тверді сорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути