— Зі слив не варю компоти чи варення. Консервую їх у розсолі. Виходять на смак, як маслини. Підходять до м'яса, риби чи гарніру. Смачні з часником, як самостійна закуска, — розповідає Оксана Сіренко, 34 роки, з Харкова.
— Вибираю дрібні тверді сливи темних сортів. Пів кілограма плодів проколюю зубочисткою. Кладу в стерилізовані банки і заливаю окропом на 5 хвилин. Цю воду зливаю і додаю до неї по три чайні ложки солі й оцту та три столові ложки цукру. Кидаю п'ять бутонів гвоздики та два лаврові листки. Доводжу до кипіння і знову заливаю на 5 хвилин. Тоді ще раз кип'ячу маринад і заповнюю банки. В кожну даю по столовій ложці олії й закриваю кришками. Банки перевертаю, замотую рушниками до охолодження.
×
Коментарі