— Цей варіант добре підходить на сніданок, — каже 44-річна Наталія Хоменко, столичний кухар. — Особливо для дітей, бо сир вони не хочуть їсти, а сирники набридають.
У чашу для збивання викладаю 200 грамів кисломолочного сиру. Додаю 50 грамів цукрової пудри і 10 грамів ванільного цукру. Вливаю 100 мілілітрів вершків і перебиваю блендером до однорідності. Маса виходить повітряною. Викладаю її у широкі посудини.
Промиваю пів склянки свіжої малини чи будь-яких інших ягід. Викладаю поверх сирної маси. Підсушую 50 грамів волоських горіхів, подрібнюю і посипаю ними десерт. Кожну порцію поливаю столовою ложкою меду або домашньою карамеллю. Можна ще додавати родзинки і прикрашати м'ятою. Якщо залишити сирний десерт на годину в холодильнику, стає подібним до мусу.
Коментарі