Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2008 17:19

Дашу Трегубову батько навчив готувати сніданок холостяка

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Ведуча телеканалу ”Інтер” Даша Трегубова смакує улюбленим сирним тістечком у кав’ярні ”Шоколадниця” в Києві. Її улюбленими десертами також є яблучний, грушевий пироги і торт ”Наполеон”
Ведуча телеканалу ”Інтер” Даша Трегубова смакує улюбленим сирним тістечком у кав’ярні ”Шоколадниця” в Києві. Її улюбленими десертами також є яблучний, грушевий пироги і торт ”Наполеон”

Ведуча телеканалу "Інтер" Дар"я Трегубова, 28 років, готує рідко, але на багато порцій одразу. Каже, гарний настрій робить їжу приємнішою.

— Люблю готувати сніданки для свого хлопця, — каже Даша. — Гарний сніданок вийшов, коли відварила перепелині яйця, розрізала на половинки і поклала на них по чайній ложці червоної ікри.

Собі на сніданок Трегубова запарює водою дві ложки вівсянки. З"їдає натщесерце. Любить кашу з медом.

Рецепти Трегубова вибирає швидкі, часто експериментує. Батько Ігор працював коком. Він навчив доньку готувати сніданок холостяка.

— У скибочці бородінського хліба вирізаю м"якуш і вбиваю туди яйце. Смажиться 3 хвилини.

Рецептів Даша не запам"ятовує. Щоб котрийсь згадати, телефонує подругам-тезкам із телебачення — ведучій Даші Малаховій та візажистці Даші Громовій.

— Вживаю все, крім сала й мінеральної води, тому мені важко вибирати страви в меню ресторану. Доводиться просити допомоги й поради в офіціанта.

Єдина страва, у поїданні якої Дар"я себе не контролює — паелья. Це жирний рис зі спеціями, морепродуктами чи м"ясом. Коли відпочивала на іспанському острові Ібіца, у ресторанах обов"язково замовляла цю страву. Паелью приносили на величезній пательні.

— Якщо хтось із друзів зазівається, я її швиденько з"їдала, — усміхається Дар"я. — Погладшала дуже.

Даші подобається вишукувати в ресторанах і запам"ятовувати, де готують найсмачніші десерти. Вподобала грушевий пиріг у столичному ресторані "Свінг" на Володимирській. В Одесі лю-бить гарячий яблучний пиріг. Якось друзі привезли його Даші до Києва ще теплим. Ведуча обожнює чізкейки (сирні тістечка. — "ГПУ") і торт "Наполеон".

Завдяки смачним і строкатим індійським стравам київського ресторану "Гімалаї" Даша з друзями вирішила зустріти Новий рік в Індії.

— Наступного дня отримали візу і полетіли. Там у ресторані навмання тицьнула пальцем у меню. Принесли таку гостру страву, що їхала містом на мопеді з відкритим ротом. Печію неможливо було ні запити, ні заїсти.

За кордоном Трегубова обов"язково намагається скуштувати місцевих страв:

— Шлунок мене ніколи не підводив. Тільки раз об"їлася шоколадним фондю. З подругою спочатку їли його, як годиться, занурюючи туди фрукти. Далі доїли ложками. Після цього довго не могла дивитися на гарячий шоколад. Хоч і досі обожнюю гіркий чорний.

Вибір випивки в Трегубової залежить від компанії. Перевагу віддає білому вину і рому. Улюблене — напівсухе вино "Гевюрцтрамінер ельзаський".

— Язик зламаєш, але вино того варте. З пива інколи можу дозволити собі випити пляшку "Корони".



Торт "Бите скло" прикрашають фруктами

Торт "Бите скло" телеведуча "Інтера" готувала на свята двічі.

— Виглядає неймовірно гарно — у білій пухкій масі різнокольорові шматочки желе, — каже Даша. — А готувати його нескладно.

Для торта Трегубова купує три-чотири пакетики желе яскравих кольорів. Готує його заздалегідь у різних посудинах. Загустіле желе нарізає кубиками.

Для сметанного желе заливає желатин холодною кип"яченою водоюна 40–60 хв. Розчиняє його на маленькому вогні й залишає холонути. Щойно желатин стане ледь теплим, повільно вливає його до збитого зі склянкою цукру й пакетиком ваніліну півлітра сметани.

Далі бере велику миску, змочує її водою і змащує сметаною. Шарами викладає кольорове желе, перемазує його сметаною. Виходить кілька сметанно-желейних шарів.

— Готовий торт ставлю в холодильник на 2–3 години, доки зовсім загусне, — пояснює. — Потім опускаю миску на декілька секунд у гарячу воду, накриваю широким тарелем і перевертаю. Торт можна прикрасити фруктами.

Гарячий шоколад варять з крохмалем

Дар"я Трегубова часто готує вдома гарячий шоколад. Виливає в каструлю склянку молока, додає поламаний на маленькі шматки гіркий шоколад і ставить на вогонь.

— Молоко із шоколадом мішаю, доки він розтопиться, — каже.

Жінка змішує із залишками молока крохмаль і збиває його до однорідної маси. Суміш вливає до шоколаду, додає цукор. Помішуючи, готує на маленькому вогні 5 хв. Шоколад має загустіти.

На 120 г гіркого шоколаду Трегубова бере 2 ск. молока, 1 ч. ложку кукурудзяного крохмалю, 1–2 ст. ложки цукру.

Зараз ви читаєте новину «Дашу Трегубову батько навчив готувати сніданок холостяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути