понеділок, 15 травня 2006 17:02

Бісквіт печуть із 12 яєць

Без бісквіту не обходиться жодне свято в селах Рогатиського району на Івано-Франківщині.

— У нас в селі люди навчилися пекти білий медівник (бісквіт. — ГПУ) ще за Польщі, — розповідає Софія Кривень, 84 роки, із села Добринів. — Від єврейки навчилися. Їх багато жило в нас перед війною. Спочатку вона пекла бісквіти на замовлення. Треба було принести усе необхідне: 12 яєць, півлітрову банку муки та півкілограма цукру, а за роботу — курку. Одного разу односельчанка підгледіла, як та жінка готує, та навчила інших господинь.

Жовтки відділяємо від білків. Білки збиваємо з цукром у однорідну білу піну, вимішуємо її з мукою. Збиваємо жовтки й теж додаємо. Усю цю масу (негусте тісто) виливаємо на бритванку та печемо в духовці годину.

На бісквіт годяться тільки свіжі яйця. Зберігати їх треба в холодному місці. Бісквіт самодостатній: його можна не перемащувати кремами. Але буває, що з коржів роблять торт.

Зараз ви читаєте новину «Бісквіт печуть із 12 яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути