середа, 11 жовтня 2006 15:42

Кавуни закривають з аспірином

66-річна Тетяна Лисенко ось уже п"ятнадцять років щоосені робить квашені кавуни. У середині жовтня, коли сезон баштанні закінчується, вона купує три великі кавуни, по 14–17 кг, і закриває їх у банки. Відкриває не раніше Нового року.

Рецепт квашених кавунів Тетяні Лисенко розповіла колишня сусідка, яка багато років жила у Примор"ї. Кавун потрібно покраяти упоперек, вирізавши м"якоть до зеленого краю. Скибки скласти у трилітрову банку. Туди ж додати 1 ст. ложку солі, 3–4 ложки цукру та 5 — оцту. Все це залити окропом і поставити стерилізувати на 7–10 хв. Жінка інколи замість оцту використовує 5–6 таблеток звичайного аспірину. Таблетки потрібно класти вже після стерилізації.

Якщо дотримуватися рецепту, кавуни на вигляд будуть яскраво-рожевими, наче свіжі. Смак залежить від кількості цукру і оцту. Квашені кавуни мають бути кисло-солодкими. Але якщо додати трохи більше солі, за смаком вони будуть схожі на квашені зелені помідори.

Зараз ви читаєте новину «Кавуни закривають з аспірином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути